Állandó kiállítással várja a látogatókat a megújult Károlyi-kastély

A csaknem 180 millió forintból létrejött Károlyi-kastélyhoz kapcsolódó turisztikai fogadóközpontot október 9-én adták át. A projekt az Európai Unió támogatásával és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. saját forrásával valósult meg. Az egykori mosóházból egész évben látogatható turisztikai fogadóközpontot alakítottak ki, ami kiegészíti, valamint színesíti az épület kultúrában és turizmusban betöltött szerepét. A fogadóközpont a Károlyi-kastélyt és a kastélyhoz kapcsolódó angolparkot bemutató állandó kiállítással várja majd a látogatókat.

Bővebben: Állandó kiállítással várja a látogatókat a megújult Károlyi-kastély

Átadták a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyhoz kapcsolódó turisztikai fogadóközpontot

Ünnepélyes zárórendezvény keretében adták át október 9-én a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély egykori mosóházából kialakított turisztikai fogadóközpontot. Az átalakítás célja az volt, hogy létrejöjjön egy olyan idegenforgalmi igényeket kielégítő központ, amely kiegészíti, illetve színesíti a kastélyegyüttes kultúrában és turizmusban betöltött szerepét. A turisztikai fogadóközpont az idegenforgalmi szezonon kívül is igénybe vehető szolgáltatásokat nyújt, az épület egész évben folyamatosan látogatható.

Bővebben: Átadták a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyhoz kapcsolódó turisztikai fogadóközpontot

Erdei iskolai és oktatási helyszínnel is bővül a Károlyi-kastély

Különleges program indul a Károlyi-kastély turisztikai fogadóközpontjában a Károlyi József Alapítvány és a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. együttműködésének köszönhetően. Az erdei iskolával és oktatási helyszínnel bővített fogadóközpontban „Tájiskola – Élménytár” címmel indítanak foglalkozást, amelynek célja a természeti, történelmi és kulturális értékek, valamint az ezekhez kapcsolódó ismeretek átadása az érdeklődő fiataloknak. A Károlyi-kastélyhoz kapcsolódó turisztikai fogadóközpont 2014 októberében készül el.

Bővebben: Erdei iskolai és oktatási helyszínnel is bővül a Károlyi-kastély

Turisztikai fogadóközponttal bővül a Károlyi-kastély idegenforgalmi kínálata

A Károlyi-kastély turisztikai fogadóközpontjának állagmegóvási és átalakítási munkái 2014 októberére befejeződnek. A fejlesztéseknek köszönhetően az egykori mosóház épülete olyan új funkciókat lát el, mellyel színesíti a kastélyegyüttes kultúrában, turizmusban és oktatásban betöltött szerepét.

Bővebben: Turisztikai fogadóközponttal bővül a Károlyi-kastély idegenforgalmi kínálata

Turisztikai fogadóközponttal gazdagodik a Károlyi-műemlékegyüttes

A munkálatokról Károlyi György gróf urat, a Károlyi József Alapítvány alapítóját kérdeztük.

2014 októberének végére csaknem 98 millió forintos Európai Uniós támogatásból illetve a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által 81 millió forint kiegészítéssel újítják fel a Károlyi- kastélyhoz kapcsolódó egykori mosóházat. Az épületből egy 12 hónapon át üzemelő turisztikai fogadóközpontot alakítanak ki, ami kiegészíti, valamint színesíti a kastély kultúrában és turizmusban betöltött szerepét. A fogadóközpont kialakításával, valamint a kastélyhoz kapcsolódó angolpark felújításával a közép-dunántúli régió egyik kiemelkedő turisztikai célpontja, látványossága jöhet létre.

Bővebben: Turisztikai fogadóközponttal gazdagodik a Károlyi-műemlékegyüttes