SAJTÓKÖZLEMÉNY - MEGÚJULT A FEHÉRVÁRCSURGÓI KÁROLYI KASTÉLYKERT

a beruházás csaknem 240 millió forintból valósult meg

Több éves munka zárult le a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély kertjében: elkészült a kastélypark teljes rekonstrukciója, melyre csaknem 240 millió forintot fordítottak. A fejlesztés a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. koordinálásával, az Európai Unió támogatásából valósult meg. A beruházásnak köszönhetően hazánk egyik legszebb, de az elmúlt évtizedekben méltatlan állapotba került történeti kertjének jelentős része újra régi fényében tündökölhet.

Bővebben: SAJTÓKÖZLEMÉNY - MEGÚJULT A FEHÉRVÁRCSURGÓI KÁROLYI KASTÉLYKERT

SAJTÓKÖZLEMÉNY - ÚJ TANÉV – ÚJ FUTBALLPÁLYA

MÉG AZ IDÉN ÚJ FOCIPÁLYÁN SPORTOLHATNAK A FEHÉRVÁRCSURGÓI ISKOLÁSOK

Csaknem 240 millió forintból valósul meg „A fehérvárcsurgói Károlyi-kastélykert helyreállításának első üteme: A kastély környezete, és a tó helyreállítása” című projekt. A beruházás részeként már egy jelentősen megújult kastélykertben sétálhatnak a kikapcsolódásra vágyók. A teljes helyreállításhoz azonban szükség van a kastélykert területén egy új pálya létrehozására.

Bővebben: SAJTÓKÖZLEMÉNY - ÚJ TANÉV – ÚJ FUTBALLPÁLYA

ISKOLÁSOK SEGÍTSÉGÉVEL SZÉPÜLT TOVÁBB A KÁROLYI-KASTÉLY KERTJE

Helyi általános iskolás diákok vettek részt a Föld Napja alkalmából szervezett rendhagyó szemétgyűjtésen a hamarosan teljesen megújuló fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyparkban. A diákokhoz Károlyi Angelica grófnő is csatlakozott, aki unokáival együtt vett részt a programon.

Bővebben: ISKOLÁSOK SEGÍTSÉGÉVEL SZÉPÜLT TOVÁBB A KÁROLYI-KASTÉLY KERTJE

VÉGÉHEZ KÖZELEDIK A KÁROLYI-KASTÉLY PARKJÁNAK FELÚJÍTÁSA

Már a szinte teljesen megújult kastélyparkban sétálhatnak a kikapcsolódásra vágyók Fehérvárcsurgón: hamarosan minden feladattal elkészülnek a kert helyreállításával megbízott szakemberek. A park az elkövetkező napokban különleges programmal várja a látogatókat: a hétvégén rendezik meg a hagyományos dísznövény-kiállítást, amely vasárnap délutánig száznál is több kiállítóval és színes programokkal várja a látogatókat.

Bővebben: VÉGÉHEZ KÖZELEDIK A KÁROLYI-KASTÉLY PARKJÁNAK FELÚJÍTÁSA

VISSZANYERI KORHŰ ÁLLAPOTÁT A KÁROLYI-KASTÉLYPARK

Hamarosan korhű parkban sétálhatnak a látogatók a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélykertben. A közel 240 millió forintból megújuló angolparkban nyárra újjáépítik a sétányokat, helyreállítják a közel másfél hektáros tavat, és a park növényállományát is megújítják.

Bővebben: VISSZANYERI KORHŰ ÁLLAPOTÁT A KÁROLYI-KASTÉLYPARK